Gündemi takip etmek için Twitter ve Google Trend Aramalar’ı kullanıyorum. Trend aramalarda “Polis Akademisi” ifadesini görünce “Allah Allah, yakın zamanda Polis Akademisi mi çıkmış televizyonda?” diye içimden geçirdim ancak işin aslı öyle değilmiş. Polis Akademisi deyince benim aklıma ilk olarak o muhteşem film serisi gelir. 🙂
[Bağlantıyı görmek için giriş yapın]
Burada bahsedilen bizim ülkemizdeki Polis Akademisi imiş. 26. Dönem POMEM sınav sonuçları bir saat kadar önce sahur vaktinde açıklanmış da insanlar onun aramasını yapıyormuş. 7000 yeni polis adayı alınıyor akademiye. Eğer siz de sınava girdiyseniz sonucunu öğrenmek için [Bağlantıyı görmek için giriş yapın]. Kazananları tebrik ederiz.
Boris Johnson amcamız da trend olmuş. Dedim gene mi Corona’ya yakalandı ama işin aslı öyle değilmiş yine. Boris Johnson ve nişanlısı Symonds’un oğulları dünyaya gelmiş ve Boris Amca, baba olmuş. “Ya hu bu adamın yaşı kaç ki?” dediğinizi duyar gibiyim. Hemen onu da araştırdım. 55 yaşındaymış. Nişanlısı 32 imiş. Evet evet nişanlısı. Daha evlenmeden çocuk yapmışlar. Symonds ve Johnson, Downing Street 10 numara olarak bilinen Başbakanlık konutuna evli olmadan yerleşen ilk çiftmiş. Nasıl izin verir buna kraliçe anlamak mümkün değil!
MFÖ’nün Ö’si Özkan UĞUR da aramalarda öne çıkmış. Tedavi görüyormuş ancak sandığınız gibi Corona’dan değil. 2013′te karşılaştığı lenfoma hastalığına, kansere tekrar yakalanmış ve sevenlerine de tedavim iyi gidiyor mesajı gönderince aramalarda öne çıkmış. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
Bir de başımıza Kawasaki çıktı. Motor markası veya yazar olan Kawasaki değil bu. Maalesef bir hastalık adıymış. İngiltere’de Covid-19 hastası çocuklarda tespit ettiği bir hastalık imiş. Dün akşam HaberTürk’te Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Çocuk İnfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hasan Tezer, gündeme getirmiş bu hastalığı ve detaylı bilgiler vermiş. Bulaşıcı bir hastalık değilmiş. Semptomları arasında 5 günden fazla süren ateş olması var. Böyle bir durumda ilk akla gelen hastalık Kawasaki hastalığı imiş.