Bu soruyu Telegram'daki [Bağlantıyı görmek için giriş yapın] kanalımda sormuştum. Gelen 80 cevabın %22’si Taylor Swift, %20’si Madonna, %22’si Jennifer Lopez ve %35′i Michael Jackson şeklinde olmuş. Evet %35 gibi diğerlerine nazaran yüksek orandaki 28 kişinin cevabı doğru. Michael Jackson, bir yılda en fazla Grammy Ödülü kazanan sanatçıdır. Gelin diğer sanatçılarla birlikte tüm detaylara birlikte bakalım.
Taylor Swift'ten başlıyorum. Taylor Swift, 35 defa aday gösterildiği Grammy Ödülleri'ni 10 defa kazanmış birisi. Bir yıl içindeki en fazla Grammy Ödülü kazandığı yıl ise 2009'daki 52. Grammy Ödülleri olarak tarihe geçmiş. Aday olarak gösterildiği 8 dalın 4′ünü kazanan Swift genç yaşında çok iyi başarı göstermiştir. Ödül kazandığı alanlar:
**1. Yılın Albümü (Fearless)
- En İyi Country Albümü (Fearless)
- En İyi Kadın Country Vokal Performansı (White Horse)
- En İyi Country Şarkısı (White Horse)**
Şimdi sıra Madonna'da. Madonna 28 defa aday gösterildiği Grammy Ödülleri'ni 7 defa kazanmış. Aynı yıl içinde en fazla kazanılan ödül sayısı ise 3 tane ve 1998′deki 41. Grammy Ödülleri. Ray of Light isimli eseri ile şu 3 dalda kazanan olmuş:
**1. En İyi Dans Kaydı
- En İyi Pop Albümü
- En İyi Kısa Müzik Videosu**
Jennifer Lopez beni şaşırttı açıkçası. Sadece 2 defa aday gösterilmiş kendisi ancak hiçbirinde de kazanamamış. Neden ola ki acep?
[Bağlantıyı görmek için giriş yapın]
Evet gelelim doğru cevabımıza. Bir yılda en çok Grammy Ödülü kazanan Michael Jackson bu rekora 1983'teki 26. Grammy Ödülleri'nde ulaşmış. 8 daldaki o ödüllerine tek tek bakacak olursak:
**1. Yılın Albümü (Thriller)
- Yılın Plağı (Beat It)
- Yılın Yapımcısı (Thriller)
- En İyi R&B Şarkı (Billie Jean)
- Çocuklar İçin En İyi Plak Kaydı (E.T. the Extra Terrestrial)
- En İyi Erkek Pop Vokal Performansı (Thriller)
- En İyi Erkek R&B Vokal Performansı (Billie Jean)
- En İyi Erkek Rock Vokal Performansı (Beat It)**
Sizler de yarışarak öğrenmek ve bilgilenmek istiyorsanız [Bağlantıyı görmek için giriş yapın] davetlisiniz.