Sabahın köründe bir bilgi öğrendim de size de satmak istedim açıkçası. Telegram, kendisinden daha önce €100,00 ödül kazandığım Telegram, benim numaramı engellemiş. Telegram üzerindeki tüm kanallarım böylece uçup gitti. Eşimden kontrol ettirdim aslında kanallar duruyor ancak artık ben soğudum Telegram'dan. Hem de bir anda girdi bu soğukluk. Aslında sevdiğim ve çok da beğenerek kullandığım bir uygulama idi. Neden engellendiğimi de bilmiyorum ancak son zamanlarda başka kanallara seri katılıp yine seri bir şekilde çıkışlarım olmuştu; muhtemelen sebep bu. Engel ile ilgili bir mail attım bakalım nasıl bir dönüş olacak. Engel kalkarsa eskisi gibi olabilir miyiz bilemiyorum. Bekleyip göreceğiz.
Telegram olayına neden girdin derseniz muhtemelen Telegram'da bir sıkıntı yaşamasaydım bu paylaşımı oradaki kanallarda yapardım. Oradan aklıma geldi de yazayım dedim içimdekileri. 🙂
Şimdi, öğrendiğim bilgi şu:
TÜİK verilerine göre, nüfusu 150 binden fazla olan 166 ilçede geçen yıl satılan toplam konut adedi 1 milyon 127 bin 875 olarak gerçekleşti. En çok konutun el değiştirdiği ilçe, 32 bin 102 satışla nüfus bakımından da zirvede yer alan Esenyurt olurken, bu ilçeyi 26 bin 229 adetle Ankara Çankaya, 23 bin 170 ile Ankara Keçiören, 19 bin 475 ile Bursa Nilüfer ve 18 bin 358 ile Ankara Mamak takip etti.
Bugünün bilgisi neymiş? Ülkemizde nüfusu 150 binden fazla olan 166 ilçe varmış. Bunların her birini buraya yazmaya kalksak yerimiz yetmez de ben ilk 10'u yazayım aşağıya:
- Esenyurt / İstanbul
- Keçiören / Ankara
- Şahinbey / Gaziantep
- Çankaya / Ankara
- Osmangazi / Bursa
- Şehitkamil / Gaziantep
- Seyhan / Adana
- Küçükçekmece / İstanbul
- Bağcılar / İstanbul
- Pendik / İstanbul
Peki bugüne başka bir bilgi de biz ekleyelim mi? Nüfusu 150 binden az olan iller hangileridir sizce? Hemen onları da paylaşalım:
[Bağlantıyı görmek için giriş yapın]
Umarım bu yazımdan genel kültürünüze bir şeyler eklenmiştir. Yarın bir gün bilgi yarışmalarında sorulursa direkt cevap verebilelim hep birlikte. 🙂 Hayırlı bir hafta diliyorum. 🙂