Birkaç gündür televizyon ekranlarında GetContact uygulamasının reklamı yapılıp duruyor. Yıllar önce CIA uygulaması vardı ve arayan yabancı numaranın kim olduğunu görebiliyordunuz. GetContact da böyle bir uygulama. Bu tarz uygulamaların faaliyetleri kısıtlanmıştı ve bir süredir kimse kullanmıyordu bildiğim kadarıyla ancak birkaç gündür reklamlarını görünce açıkçası ben de tekrar yükledim GetContact'ı. GetContact mevcut arama uygulamanızın yerini almak için onayınızı istiyor ve varsayılan arama uygulaması olmak istiyor ancak ben maalesef o tarafını aktif kullanamıyorum. Sebebi ise nedense kısa kodlu şirket içi aramalarda geçersiz numara diyor ve arama yapmıyor. Neyse çok da önemli değil esasında. Benim için bu yazıma konu oluşturan kısma geçelim.
Bu tarz uygulamalar siz izin verdiğiniz ölçüde sizin bilgilerinizi karşı tarafla paylaştığı için telefonunda bu tarz uygulama yüklü olan birilerinin beni telefonuna nasıl kaydettiğini de görebiliyorum. Blogdaki hakkımda bölümüne bile eklenebilir bu telefon kayıtları. Gelin hep birlikte beni nasıl etiketlemişler görelim. 🙂 72 farklı etiket gösteriliyor. Ben aynı olanları toparlayacağım.
[Bağlantıyı görmek için giriş yapın]
- Recep Hilmi Tu - Hilmi Tufan - Recep Hilmi - Recep Hilmi Tufan Şahsi - Hilmi - Recep - Tufan Recep Hilmi - Recep Hilmi Tufa - Recep Hilmi Abi - R Hilmi Tufan - Recep Hilmitufan - Recep Tufan - Recep T - Tufan
Bu kayıtlar hâliyle beni ismimle kaydedenlerin kayıtları. Bu arada ben de herkesi adı soyadı ile kaydetmeye çalışırım her dâim.
- Recep Hilmi Tufan Pul-tech Frp Kompozit Yapı Teknolojileri İmalat San. Ve Tic. A.ş. - Recep Pultechfrp -
Bu kayıt benim 2011 - 2014 yılları arasında çalıştığım firmayı açık ediyor. 🙂 Benim ilk iş yerimdi.
- Recep Hilmi Tufan Tekamül Sultangazi - Re Hi Tu Tkml - Tkml Recep Hilmi Tufan Bursa
Bu kayıtları da muhtemelen 2010 - 2011 döneminde mânevî sahada aldığım tekâmül eğitimimden arkadaşlara ait. İstanbul Sultangazi'deki bu günlerimi özlüyorum. Arkadaşlar blog ismimi oluşturan kısaltmamı da kullanıyorlar. Ne güzel. 🙂
- Emlak Recep Hilmi Tufan - Recep Emlak Realty - Emlak Tufan Emlak
2014'ün sonu ile 2015'in ortalarına kadar kısa bir dönem emlakçılık maceram oldu. Bu kaydı da o dönemden birileri açmış demek ki. Uşak'ta Realty World'ün bayiliğini alarak yola çıkmıştık ancak “çıraklığını yapmadığımız işin ustalığını da beceremediğimiz” için 6 ayda kapattık.
- Harmanlı R. Hilmi Tufan - Recep Hilmi Tufan | Harmanlı Kimya
Harmanlı, benim eski iş yerlerimden bir tanesi yine. 2015 - 2020 yılları arasında 5 seneye yakın bir süre çalıştım bu firmada.
İhv ile kastedilen “ihvan” olsa gerek. İhvan, Arapça kökenli bir kelime. “Kardeşler” anlamına geliyor. Allah ayırmasın bu “ihvan” listesinden.
Anlam veremediğim kayıtlardan birisi bu. Beni kim, neden “Bursa Günbatımı” diye kaydeder ki? Hayır kimseyle de günbatımı izlemedim ki ben Bursa'da. 🙂
- Hilmi Dayogl - Hilmi Dayoglu
“Dayıoğlu” demek istemişler burada. Bana dayıoğlu diyen hala oğlu ve kızlarına selam olsun buradan.
- Recep Loxeal - Harmanlı Kimya Loxeal Recep Hilmi - Loxeal Recep Şahsi - Recep Hilmi Loxeal - Loxeal Recep Abi - Recep Abi Loxeal - .loxealharmanlı Recep
Loxeal, Harmanlı Kimya'da çalıştığım dönemde Güney Marmara'da satışını yaptığım markanın adı. Endüstriyel yapıştırıcılar alanında faaliyet gösteren bir markadır.
- Recep Hilmi Tufan İstanbul Üniversitesi
2006 - 2010 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İtalyan Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde okudum ben. Üniversite yıllarından arkadaşlarım bu şekilde kaydetmiş sanırım.
- Recep Hilmi Tufan Adocarbotek - Ado Carbotek Recep Hilmi
Adocarbotek, 2020'nin başı ile 2021'in ortalarına kadar 1,5 yıl çalıştığım bir firma.
- Recep Bey Kompozit Merdiven
Kompozit sektöründe daha önce iki firmada çalıştığım için adım bu şekilde kalmış. 🙂 Bu firmalar Pul-tech FRP ve Adocarbotek idi. Kompozit merdivenler üretip satardık.
- Recep Hilmi Tufan Adochem
Muhtemelen Adocarbotek yazacakken Adochem yazarak kaydetmişler beni. Adochem diye bir firma yok ancak Adokim var aslında. 🙂
Selam olsun komşularıma. 🙂
Üniversite yıllarında iken o dönemin furyası Mega Holdings işlerine ben de merak sarmıştım. O dönemden biri beni bu şekilde kaydetmiş demek ki.
- Hilmi Gulden Nin Esi - Hilmi Güldane Komşu
Eşimin adı Gülden değil Güldane. Muhtemelen onun arkadaşlarından birisi bu şekilde kaydetmiş.
Lg ne demek bilemiyorum. Bir ara LG marka telefonum vardı acaba onunla bir ilgisi var mı bilemiyorum.
Birisi beni direkt rehberin üst kısımlarında görmek istemiş herhalde. O yüzden de bu şekilde kaydetmek istemiş herhalde.
Bu noktada aklıma bir anım geldi. Liseye geçmemle birlikte başlayan yurt hayatımın ilk zamanlarında yurtta yapılan tüm yoklamalarda ilk sırada yer alırdım. Birkaç yoklama sonrasında adımın yanlışlıkla A. Hilmi Tufan olarak kaydedildiğini öğrendim. Doğrusunun R. Hilmi Tufan olduğunu açıklamam yoklama sırasında sonlara doğru kaymama ve daha fazla beklememe sebep olmuştu. 🙂
Muhtemelen “kimyasallar” demek istemiş kaydeden arkadaş. Çalıştığım sektörler genelde kimyasallarla ilgili olduğu için bu şekilde kaydedilmem gayet normal.
Milwaukee, şimdiki işim ve aşım. 🙂
Turhan, Turfan, Turan diyenleri duydum da Tuvan ilk defa duydum açıkçası. 🙂
Çalıştığım CTP profil sektörleri (üstteki kompozit merdivenle aynı) sebebiyle adımız bu şekilde kaydedilmiş.
“Yeni” demişler de benim numaram uzun zamandır değişmedi ki. Muhtemelen benim liseden veya üniversiteden bir arkadaşım, zamanında bu şekilde kaydetmiş sanırım.
Tahminim şu şekilde: Bir önceki işimde çalışırken Adocarbotek'ten Bursa'ya köşebent göndermiştik. Nihâî müşteriyi bilmiyorduk ancak buradan öğreniyoruz ki Karbosan'mış. Bu taşımayı yapan şoförle birkaç defa görüşmüştük. O şoför arkadaş beni bu şekilde kaydetmiş demek ki.
Hani üstte merdiven ve profil ile ilgili kayıtlar vardı ya. İşte bu da onlar gibi kompozit sektöründe iken bana açılmış kayıtlardan biri. CTP kompozit ızgara satardık eskiden. Izgaracı Recep deyince Tavacı Recep'le falan karıştırmayın yani. 🙂
Accado, Adocarbotek ile Ado Group'un bir firması. Accado tarafında bir görevim olmamasına rağmen nedense biri beni bu şekilde kaydetmiş.
Söyle kardeşimmmmm….
- Hilmi Eniste - Hilmi Eniş
Eniştesinin gülü. 🙂
Loxeal'in yanlış yazılmış hâli. 🙂
- Hılmi Bursa - Recep Bursa
Bursa'da yaşadığımızı öğrenmeyen kaldı mı? 🙂
Klavyenin azizliğine uğramış arkadaş.
Bu konuyla ilgili hiçbir fikir yürütemiyorum.
Az buçuk hocalığımız var Allah'a şükür, tekamül mezunuyuz şunun şurasında.
Muhtemelen telefonda görüştüğüm birisi Recep veya Hilmi'den birini Ömer olarak anlamış ve bu şekilde kaydetmiş. 🙂
Eşimin rehberinde bu şekilde kayıtlıyım.
Şebeke derken?
Devlet Su İşleri derken? Bu ne alaka?
Bunu da yorumlayamadım.
Siz indirdiniz mi bu uygulamayı? İndirdiyseniz sizi en ilginç nasıl kaydetmişler? Paylaşmak ister misiniz? Ben hâlâ “Bursa Günbatımı” kaydına anlam veremedim. Başımı yakacak bu kayıt benim. 🙂