Ben bazen evde ne yapacağımı bilemez bir durumda oluyorum. O zamanlarda Spin The Wheel App üzerinde hazırladığım “Evde Vakit Geçirgeci” ile kendime uğraşlar buluyorum. Dün gece sahurda çarkı çevirdiğimde bana “Şiir Yaz” uğraşı çıkınca ilk uzun soluklu şiirlerimi yazmaya başladım. İlk denemeler için fena da olmadı diye düşünüyorum açıkçası. Şiir yazmaya merakım vardı ama hiç tam manasıyla yeltenmemiştim. Bir ara onuncu evlilik yıl dönümümüz için Onuncu Yıl Marşı'ndan dönüştürerek bir şiir yazmıştım mesela. Okumak için [Bağlantıyı görmek için giriş yapın]
Dün gece ilk şiiri yazdıktan sonra keşke şunu da yazsaydım falan diye düşüne düşüne ikinci bir şiir daha ortaya çıktı. İki şiir de Ramazân-ı Şerîf ile ilgili. Umarım beğenirsiniz. İlk şiirimin adı Elveda Ya Şehr-i Ramazân.
[Bağlantıyı görmek için giriş yapın]
İlk şiirdeki eksiklerle oluşturduğum ikinci şiirimin adı ise Ramazân’da Bazıları:
Bazıları oruç tutar, bazıları yiyip yutar,
Ağzının ayarı yok durmadan atıp tutar,
Bu son grup için lazımdır sağlam yular,
Ramazân’da bazıları neler yapar neler yapar…
Bazıları oruç tutmaz derler ki “E şeker!”,
Tamam ama saygı nerede be birader?
İnsan bu belki oruçlunun canı çeker,
Ramazân’da bazıları neler eder neler eder…
Bazıları hiç bırakmaz orucu ve teravihi,
İşte günümüzdeki gerçek Müslümanlar vallahi,
Eminim ki onların ahiret yurtları olacak kallavi,
Ramazân’da bazıları haset eder haset eder…
Bazıları durmadan laf atar İslam’a,
Dünyevi konularda tam bir fırlama,
Ağzımıza gelen laflar çoktur ama,
Ramazân’da bazıları dilin tutar sözün yutar…
Bazıları inatla 40 lira kabul eder fitreyi,
Kendisine gelince 100 lira ile doldurur mideyi,
Azıcık konuşunca derler başlatma fitneyi,
Ramazân’da bazıları laf anlamaz söz dinlemez…
Bazıları bu aya denk getirir zekâtı,
Bilirler ki bu ayda her sevap onlarca katı,
Bazıları bırakamaz o şatafatlı yatı katı,
Ramazân’da bazıları iyi yapar hesabı…
Bazıları okur sabah akşam Kur’an-ı Kerîm,
Benim onların arasında var mı acaba yerim?
ReHiTu der ki ben onları sevenlerdenim,
Onların dualarıyla inşallah Cennet’tir yerim.
Bunlar ilk şiirlerim olduğu için açıkçası çok fazla düzene vs. dikkat etmedim. Bazı dizelerin yerlerinin değişmesi gerektiğini ben de biliyorum ama uğraşmak o sahur vaktinde zor geldi. Tekrar düzenleme yapmak da ilk çıkan esere ihanetmiş gibi hissettiğim için hiç dokunmadan şu an buradan paylaşıyorum.
Nasıl buldunuz şiirlerimi? Umarım beğenmişsinizdir. Olumlu ve olumsuz eleştirilerinizi paylaşırsanız benimle çok sevinirim.
Şiirle, duâyla ve sağlıkla kalınız…