[Bağlantıyı görmek için giriş yapın] sayın seyirciler. Sologami diye bir terim varmış. Hindistan'da bir kadının kendisiyle evlenmek istemesi haber ajanslarına düşünce ben de bu terimden haberdâr olmuş oldum. Kadın evlenmek istemekle kalmamış ve zaten nikah günü bile almış. 11 Haziran'da herkesi bekliyor düğün törenine.
[Bağlantıyı görmek için giriş yapın]
Sologami, aslında yeni bir yerim değilmiş. 20 yıl önce meşhur olan Sex and The City isimli komedi dizisinde Carrie Bradshaw bu fikri ortaya atmış ve o zamandan bu zamana batıda zaten varmış. Hatta 33 yaşındaki Brezilyalı bir model de zamanında kendisiyle evlenmiş ancak kendisinden çok sıkılmış olacak ki şiddetli geçimsizlik sebebiyle de olsa gerek 3 ay sonra kendisinden boşanmış.
[Bağlantıyı görmek için giriş yapın]
Bir hafta sonra Hindistan'da kendisiyle evlenecek kadın işte şu üstteki kadın. Adı Kshama Bindu. 24 yaşında ve sosyoloji öğrencisi imiş. Aynı zamanda bizim gibi bir blog yazarı imiş kendisi. Sologami yapmasını da şu şekilde açıklamış:
“İnsanın kendisiyle evlenmesi, ihtiyacı olduğunda kendinin yanında olacağına söz vermesi demek. Olabileceği en güzel ve en mutlu kişi olmak uğruna kendini geliştirecek ve serpilmesini sağlayacak hayat tarzını seçmesi demek. Ben bu şekilde kendimi her yönümle kabul etmeye söz veriyorum. Özellikle de ister fiziksel, ister duygusal, isterse zihinsel olsun inkar ettiğim tüm zayıflıklarımı kabul ediyorum. Söylemeye çalıştığım şey şu: Ben kendimi her halimle, en çirkin taraflarımla bile seviyor ve kabul ediyorum.”
Ya hu bu dünya nereye gidiyor? İnsanın kendisiyle evlenmesi de ne demek? Böyle bir olayın yasalar çerçevesinde olabilitesi nedir acaba? Kendini seviyorsan sev, ki herkes kendisini sever ama kendini sevdiğin için kendinle evlenmek de ne demek? Şu dünyada hep uçların yaşandığı döneme nasıl denk geldik bilemiyorum. İlginç!