[Bağlantıyı görmek için giriş yapın] diyebileceğim bir bilgiyi sizlerle de paylaşmak istedim. Evet başlığı yanlış okumadınız, Peyami SAFA'nın oğlunun adı Merve imiş. Kızı değil yâni. Bunun sebebi ile ilgili net bir bilgi yok ancak dinimizce kutsal sayılan Merve ve Safa tepelerinden esinlenerek böyle bir isim tercih etmiş olabileceği yazılıyor tüm kaynaklarda.
[Bağlantıyı görmek için giriş yapın]
Oğlu Merve ile Peyami SAFA'nın ölüm tarihleri birbirine çok yakındır. Oğlu Merve SAFA, Erzincan'ın Tercan ilçesine bağlı Elmalı köyünde askerlik görevini yedek subay öğretmen olarak yaparken karaciğerinden rahatsızlanır, akut ve hepatit şüphesiyle hastaneye kaldırılır ve 27 Şubat 1961'de ise hayatını kaybeder. Oğlunun ölümü Peyami SAFA'yı derinden sarsarve çöküntüye uğratır. Birkaç ay sonra da (15 Haziran 1961) Peyami SAFA da vefat eder.
Peyami SAFA'yı herkes bilir ancak hayatını araştıran çok fazla yoktur. Ben de onlardan biriyim. Bugün birazcık araştırınca Peyami SAFA'nın hem maddî hem mânevî bir sürü sorunla mücadele ettiğini, çok zorluklar çektiğini öğrendim. Yazımın ana konusu Peyami SAFA'nın biyografisi olmadığı için yazıyı daha fazla uzatmayacağım. Merak edenler Google Amca'ya sorabiirler.
Selâmetle…
Güzel bilgilerde buluşmak dileğiyle…