Başlığı nasıl atsam bilemedim. Biraz üzerinde düşündüm ve en uygun olarak üstteki başlığa karar verdim. Bildiğim kadarıyla bir devlet okulunda görevli olan bir öğretmenin kendi öğrencilerine özel ders vermesi yasak. En azından bizim zamanımızda öyleydi. Şimdi bilemiyorum. 2002 - 2006 yıllarında lisede okurken bizim bir İngilizce öğretmenimiz vardı. Sonradan öğrendik ki bizim sınıftan birkaç kişi haftada 24 saat okulda eğitim aldığı öğretmenden bir de okul dışında özel eğitim alıyormuş. Bize de bir şey söylemiyorlardı ama sonradan ortaya çıktı tabii ki her şey. Bu konu nereden mi aklıma geldi? Aşağıdaki görseli görünce aklıma geldi. 🙂
[Bağlantıyı görmek için giriş yapın]
Bu öğretmenimizden özel ders alanlar varlıklı ailelerin çocuklarıydı. Aileler varlıklı olunca çocuk başarılı veya değil önemli olmadan sırf benim çocuğum da özel ders alıyor demek için özel ders aldıranlar da vardı aralarında. Eskiden de demek ki öyle veliler varmış. Şimdi daha arttı. Demek ki her şeyin yavaş yavaş genele yayılma durumu var. Her şey yavaş yavaş ve azar azar oluyor. Bir anda olmuyor. O yüzden şimdiki Z kuşağı da bizim eserimiz. Onlar gökten inmedi ya! Bu konuda güzel bir yazıya da imza atmış [Bağlantıyı görmek için giriş yapın] kardeşim. Onun yazısını da muhakkak okumalısınız. Okumak için [Bağlantıyı görmek için giriş yapın].
Neyse konuya dönelim. İşte o özel ders alanlardan iki arkadaş vardı ki okulda çok tembel öğrencilerdi. O öğretmenimiz de popülerliğin vermiş olduğu özgüvenle, velileri özel derse göndermezler diye de düşünmeden onları okulda vs. sürekli yererdi. Sürekli eleştirirdi. Kanı deli akan iki genç kızdı onlar. Tasvip edilmeyecek hâlleri çok fazlaydı. Üstteki görseli görünce aklıma geldi acaba özel ders zamanlarında araları nasıldı? Eğer görseldeki gibiyse öğretmene ne demek lâzım gelir acaba? 🙂
Ya sizde durumlar nasıldı acaba? Okuldaki öğretmeniniz özelde de ücretli ders verir miydi? Sizin hiç özel dersleriniz, özel öğretmenleriniz oldu mu?