Bundan sonra mümkün mertebe sosyal medya hesaplarımda paylaştığım içerikleri kendi mecralarımda da paylaşacağım ve yorumlayacağım. Sonuçta altyapısı Blogger ve Flarum olsa bile rehitu.com veya forum.rehitu.com veya hodjaeffendi.com yazıyor alan adı kısmında. İsmimize yatırım yapalım değil mi?
Az önce Instagram'da aşağıdaki sığırı paylaştım:
Bağlantıyı görmek için giriş yapın
Sığır bizim memlekette insana denildiğinde hakaret sayılıyor ancak sığırın asıl anlamı “geviş getirenlerden, boynuzlu büyükbaş evcil hayvanların genel adı” olarak geçiyor sözlükte. Ben de bu genel adı kullandım dana, inek, boğa, tosun, kele, düve demek yerine. Hangisine giriyor onu da tam bilmiyorum.
Bu sığırın boyu tam 1,94 metre imiş. Michael Jordan'dan 4 cm kısaymış sadece. Benden de 20 cm uzun kerata.
[Bağlantıyı görmek için giriş yapın]
Bu hayvanı kurbanda kesmeye kalksak ve 7 kişi birleşip satın alsak herhalde kişi başı 25 - 30 bin lira veririz. Yoksa daha çok mu veririz ki? 🙂 Acaba gerçekten kurban olacak özelliklere hâiz midir ki? İri cüsseye aldanmamak lâzım acaba kapak attı mı atmadı mı ona bakmak lâzım azîzim! Konuyla ilgili olunca şu videomu da paylaşmak isterim sizlerle:
Her iri cüsseliyi kurban olur sanmayalım lütfen. 🙂 Bundan sonra yazılarımın sonuna yazı ile ilgili bir dörtlük eklemek istiyorum:
Yazımda bahsettim sırık gibi sığırdan,
Ya hu nasıl çıkacak bu hayvan ahırdan?
Haydi ReHiTuHodja sen kaç ağırdan,
Nasip etsin böyle bir kurban sana Yaradan!