[Bağlantıyı görmek için giriş yapın]
Üstteki infografikte ülkelere göre en çok ziyaret edilen websiteleri verilmiş. Benim gibi meraklı biriyseniz infografikleri seviyorsunuz demektir. Gelin birlikte biraz inceleyelim hangi ülkelerde hangi siteler daha çok tıklanıyormuş:
Öne Çıkan Detaylar:
- Wikipedia, tam 43 ülkede en çok ziyaret edilen site konumunda.
- Twitter ise 10 ülkede bu unvanı elinde tutuyor.
- Amazon ve Kooora.com 4 ülkede; Delfi ile Reddit ise 3 ülkede birinci durumda. (Kooora.com Etiyopya, Ürdün, Cezayif ve Fas'ta en çok takip edilen bir futbol haber sitesi. İddia kısmı var mı anlayamadım açıkçası. Delfi ise Estonya, Litvanya ve Letonya'da faaliyet gösteren bir haber sitesi.)
- Türkiye'nin en çok ziyaret edilen sitesi Ekşi Sözlük imiş. [Siz buna katkı sağlayanlardan mısınız? Bir türlü şuraya yazar olamadım gitti. Çaba da göstermiyorum ama adamlar ayrı bir krallık gibiler. 🙂]
- Komşumuz Irak'ta en çok ziyaret edilen site ise bir Türk sitesi olan Gazete Duvar. Çok ilginç!
- Bolivya'da Blogger Blogspot en çok ziyaret edilen siteymiş çünkü Bolivya'da insanlarda ciddi anlamda bir blog kültürü varmış seslerini duyurabilmek adına.
- Enflasyonun bizdeki gibi tavan yaptığı bir ülke olan Venezuela'da en çok ziyaret edilen websitesi ise merkez bankasının (Banco de Venezuela) sitesi imiş. Adamlar durup durup enflasyona bakıyor herhalde. Bize baksana alışıp gitmişiz ve ekşi şeylerle oyalanıyoruz.
- Avrupa'daki 38 ülkeden 15'inde Wikipedia ilk sırada.
- Nijer'de Apple.com en popüler websitesi imiş. Hayret!
Benim ilgimi çeken detaylar üstteki gibiydi. Bu sıralamanın hangi metodoloji ile yapıldığını vs. öğrenmek isterseniz [Bağlantıyı görmek için giriş yapın] tıklayınız. Sizin en çok tıkladığınız, kullandığınız websitesi hangisi peki? Bu arada sizin de anladığınız üzere bu araştırmayı yaparken sosyal medya siteleri yok sayılmış. Yoksa tüm ülkelerde herhalde Meta'nınkiler birinci çıkardı öyle değil mi?