[Bağlantıyı görmek için giriş yapın]
5 yıl önce blogda yazdığım "[Bağlantıyı görmek için giriş yapın]“ isimli yazıma bir kardeşimizin bıraktığı link ile Google Haritalar'da oluşturduğum ”Helal Gıda Listesi" aklıma geldi. Eklediği linkte yer alan Akdeniz Toros ürünlerini kullanan tüm restoranları da hemen hızlıca listeye ekledim. İlk olarak o listeyi aşağıda sizinle paylaşmak isterim:
[Bağlantıyı görmek için giriş yapın]
Bu listede pişmiş ürün olarak helal gıda sunan restoran ve kafeler yer alıyor. Listeyi dün gece itibariyle güncelledim ve yukarıda bahsettiğim Akdeniz Toros ürünü kullanan restoranları ekledim. Akdeniz Toros'un sayfasında da daha çok eksikler var. En azından benim bahse konu yazımda yer verdiğim Bursa'daki o iki helal mekan yer almıyor. Onun haricinde şu an yaşadığım şehir olan Eskişehir'deki Yörük Çadırı da yer almıyor. Akdeniz Toros ekibinin de bu konuda daha hassas olup tüm noktaları en güncel ve doğru şekliyle sisteme eklemeleri gerekiyor. Tamam son zamanlarda gerçekleştirdikleri “En Yakın Satış Noktaları” vs. gibi hizmetler takdire şayan ancak onların da doğruluğu vs. çok önemli. Bana en yakın nokta olan yukarıda da ismi geçen Yörük Çadırı, en yakın nokta olarak bana sunulmuyor, çünkü eklenmemiş listeye. Ne donuk ürünlerin satışının yapıldığına dâir bir ekleme yapılmış, ne de pişmiş ürünlerin satışının yapıldığına dâir. Burası da oldukça önemli. “Restoran” kategorisinde olan bir yeri siz “market” kategorisine eklerseniz o da olmaz. Filtreleme yöntemiyle ilerleyen birisi doğru bilgiye ulaşamaz.
“Onların da bir bildiği vardır.” diyelim biz ve yazımıza konu olan Google Haritalar'da oluşturduğum Helal Gıda Noktaları'nı hep birlikte listelemeye devam edelim. Bu listeye eklenmesi gerektiğini düşündüğünüz noktalar varsa lütfen sizler de yorum yaparak katkıda bulununuz.
Helal - haram hassasiyeti konusunda da daha önce birkaç yazı yazdım. Bu konuda nefsim dâhil çok aldanıyoruz. Hz. Allah bu sefer bizleri muvaffak kılar umarım nefsimizi yenmeye. Bu vesile ile mübarek Ramâzân-ı Şerîfinizi tebrik eder; ortasındaki mağfiret tecellisinden istifade edenlerden olmanızı Cenâb-ı Hakk'tan niyâz ederim.