Yapay zeka denilince herkesin aklına ilk etapta ChatGPT geliyor değil mi? Ben de standart bir internet kullanıcısı olarak ilk ChatGPT'yi öğrenmiştim; sonrasında ise benzer yapay zeka sohbet botlarını ve daha ileri düzeyde kullanılan yapay zeka teknolojilerini öğrendim ancak tabii ki onları kullanmak için hem para hem de yeterli bilgi gerekiyor. Benim için ve birçok kullanıcı için şu aşamada gereksiz ancak yine de ucundan köşesinden takip etmek faydamıza olacaktır.
ChatGPT'yi ve benzer yapay zeka sohbet programlarını kullanmak için bazı komutlar vermeniz gerekiyor. Bu komutları ne kadar seçici bir şekilde verirseniz alacağınız cevaplar o kadar tatmin edici olacaktır. İnternette gördüğüm aşağıdaki paylaşım bu konuda oldukça başarılı bir şekilde hazırlanmış. Sizin de faydalanmanız için burada paylaşmak istiyorum:
[Bağlantıyı görmek için giriş yapın]
Örnek olsun diye bir sorgu ileteceğim ChatGPT'ye ve sizinle de paylaşacağım:
Sorum:
Sen uzman bir blog yazarısın. Blog yazmanın faydaları hakkında sanki ben 5 yaşımdaymışım gibi maddeler hâlinde ve benzetmelerle bir blog yazısı hazırla.
Cevap:
Tabii, bir blog yazarı olarak blog yazmanın faydaları konusunda sana yardımcı olabilirim. Hatta sana, senin anlayabileceğin bir dille yazarak, benzetmeler kullanarak bir blog yazısı bile hazırlayabilirim.
Beynin için bir antrenman gibi: Blog yazmak, beyin kaslarını çalıştırmanın bir yoludur. Beyin, herhangi bir diğer kas gibi, egzersiz yaparak gelişir. Bu nedenle, blog yazmak, beyin kaslarını harekete geçirerek, beyin gücünü artırır. Bir blog yazarı olarak, beynimi bir maraton koşucusu gibi çalıştırıyorum.
Düşüncelerini ifade etmek için harika bir yöntem: Blog yazmak, düşüncelerini, hislerini ve fikirlerini ifade etmenin harika bir yoludur. Bu, sana kendini daha iyi ifade etme fırsatı verir ve özgüvenini artırır. Bir blog yazarı olarak, düşüncelerimi ifade etmek için bir ressamın fırçası gibi kalemi kullanıyorum.
Kendini geliştirmek için bir fırsat: Blog yazmak, kendini geliştirmenin harika bir yoludur. Kendini sürekli olarak geliştirmek, daha iyi bir insan olmanın anahtarlarından biridir. Bir blog yazarı olarak, kendimi bir bitki gibi güçlendirmek için her yazımda bir damla su ekliyorum.
Başkalarına yardım etmek için bir araç: Blog yazmak, başkalarına yardım etmenin harika bir yoludur. Blog yazılarımı okuyanlar, bir konuda öğrenmek istedikleri şeyleri öğrenirler ve hayatlarını daha iyi hale getirmek için fikirler alırlar. Bir blog yazarı olarak, hayatına renk katmak için başkalarına bir bahçıvan gibi fikirlerimi ekiyorum.
Yeni şeyler öğrenmek için bir fırsat: Blog yazmak, yeni şeyler öğrenmenin harika bir yoludur. Her yeni konu, seni yeni bir bilgiye götürür ve seninle daha fazla şey öğrenmenin kapılarını açar. Bir blog yazarı olarak, her yazımda bir kaşık bal ekleyerek yeni bir tat keşfediyorum.
Bir blog yazarı olarak, kendimi ifade etmek, öğrenmek, kendimi geliştirmek ve başkalarına yardım etmek için harika bir araç olduğunu düşünüyorum. Eminim sen de, bir blog yazarı olarak, kendini geliştirmenin harika bir yolu olduğunu keşfedeceksin.
Aslında bu ikinci verdiği cevap. İlk verdiği cevap tam da 5 yaşında bir çocuğa anlatır gibiydi ama cevabı nedense yarım kaldı. Arada oluyor böyle nedense.
Ne diyorsunuz bu yapay zeka işine? Bizden kat kat daha iyi makaleler yazdığı ortada, öyle değil mi?