Kimisi oyuncu, kimisi manken, kimisi de sporcu olarak dünya çapında üne sahip olan aşağıdaki isimlerin (muhtemelen) bilmediğiniz tek yanları Müslüman olmaları. Büyük haber sitelerinin yaptığı gibi yapmayacağım ve sizlere onları hemen tanıtacağım.
Janet Jackson
[Bağlantıyı görmek için giriş yapın]
Şarkıcı Janet Jackson dolar milyarderi olan kocası Wissam Al-Mana ile evlenmeden önce Müslüman oldu. Jackson evlendikten sonra başını bile örttü. (Sanırım tek seferlik camiye falan girerken örttü çünkü ben başı örtülü fotoğrafını göremedim.)
Mike Tyson
Ünlü boksçu Mike Tyson 1992 yılında tecavüz ve cinsel istismar suçlarından hapse girdi. Bu süreç kendisine göre aydınlanmanın başlangıcı oldu. Hapishanede Müslüman olan Tyson, cezaevinden çıktıktan sonra Mekke’ye gitti, Müslüman bir kadınla evlendi.
Shaquille O’Neal
Ünlü basketçi O’Neal, Müslüman bir çevrede doğdu ve İslam’a hep yakındı. Müslüman olduğunu açıklamaktan hiç çekinmedi ve iki kere hacca gitti.
Akon
Şarkıcı Akon doğuştan Müslüman. Fakat cinsel içerikli şarkı sözleri nedeniyle Müslüman kesimden oldukça tepki alıyor. Oysa Akon, “Bir erkeğin dört eş” almasını savunacak kadar radikal Müslüman… (Bu arkadaşı ben tanımıyorum. Güney Afrika’nın yerel sanatçısı falan mı acaba?)
Ice Cube
Ice Cube, Amerika’da en bilinen Müslümanlardan biri. Şarkılarında siyah ırk ve İslam felsefesini harmanlıyor.
Dr. Mehmet Öz
Belki de dünyanın en iyi tanıdığı Türk olan Mehmet Öz oldukça sıkı bir Müslüman. Annesi Amerikalı olsa da babası Cuma namazlarını kaçırmayan bir Müslüman. [Müslümanlıktaki ölçümüz “cuma namazlarını kaçırmamak” olduysa vay hâlimize. 🙁]
Jackie Chan
Usta oyuncu Jackie Chan, 60 yaşına kadar Budist olarak yaşadı. Chan, Filipinler’de katıldığı bir toplantının ardından Müslümanlığı seçti ve “Artık böyle yaşamak istiyorum” dedi.
Üstteki 7 ünlünün Müslüman olduğunu sizler biliyor muydunuz? Açıkçası ben bilmiyordum ve şu yazıyı yazarken bile ciddi bir araştırma içine girmedim. Bilgilerin doğruluğu teyide muhtaçtır. Özellikle Jackie Chan’in Filipinler’de katıldığı toplantının ne üzerine bir toplantı olduğunu merak ettim mesela.
Yazımı beğendiyseniz paylaşmayı unutmayın lütfen.