Öncelikle Filistin'de yaşanan katliamdan dolayı bir tarafımızın buruk olduğunu ifade etmeliyim. Sabahleyin blogumda İsrail Zulmü başlıklı bir şiir yayımladım. Okumak isterseniz [Bağlantıyı görmek için giriş yapın].
Geçenlerde Google Fotoğraflar'da karşıma çıkan 3 sene önceki akaryakıt fiyatları beni şaşırttı. Aslında şaşırttı yerine üzdü mü demek lâzım bilemiyorum ancak 3 senede bu kadar fazla fiyat artışı hiç de normal değil. Başka ülkelerde olsa sanırım yer yerinden oynardı ama bizim ülkemiz hemen kabul ediyor, hemen alışıyor, hemen unutuyor. Gerçekten eşimiz, benzerimiz yok.
[Bağlantıyı görmek için giriş yapın]
3 sene önce çalıştığım firma artık kapandı, faaliyetlerine devam etmiyor. O yüzden ismini kapatma gereği duymadım. O zamanlar bende şirket aracı olarak Peugeot 301 vardı. Bu aracın yakıt deposunun hacmi 50 litre imiş. Ben çoğu zaman sonuna kadar kullananlardanım ancak o dönemler çok da sonuna kadar kullanmadım demek ki ortalama 230,00₺'lik yakıtlar alıyormuşum. O zamanlar Opet'ten baktığım kadarıyla 5,93₺ - 6,16₺ civarında imiş mazotun fiyatı. Bugün ise 40,26₺. 3 yıldaki artış 6,5 kattan fazla. Benim maaşım 6,5 kat artmadı ama.
Konaklama ise ayrı bir sıkıntı. Şu an çalıştığım şirkette de zaman zaman şehir dışına çıkıyorum ve ortalama 2.000,00₺'ye konaklıyorum. Çok fazla değil mi ya? Siz ne düşünüyorsunuz bu önlenemez fiyatlar hakkında? Ne zaman düzeliriz, sizin bir umudunuz var mı?