Malzemeler:
- 2 adet kabak
- 1 bardak dolusu yoğurt
- 2 yemek kaşığı tam buğday unu
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 demet taze nane
- Tuz, pul biber, kuru nane
Yapılışı:
1- Öncelikle bulguru ve kabağı ayrı bir tencerede haşlayalım.
2- Yoğurdu tencereye ekleyelim ve 2-3 dakika çırpalım. Daha sonra unu ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
3- Kıvamı alınca ocağa alalım ve 5 su bardağı suyu yavaş yavaş ekleyelim. Kaynayana kadar karıştıralım. (Karıştırmayı hiç bırakmayalım çünkü çorbamız kesilebilir.) Daha sonra karışımın içine haşlanmış bulgur, kabak, tuz ve baharatlarımızı ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. Hem pratik hem de leziz çorbamız hazır.
[Bağlantıyı görmek için giriş yapın]