Ömür GÜRBÜZ'den daha önce de farklı yazılarımda, farklı sosyal medya hesaplarımda bahsetmiştim hatırlarsanız. Ömür GÜRBÜZ Ağabey benim teyzemin oğlu olur. Hani şu kuzen dediklerinden. Kendisi devlet memuru olmasının yanı sıra aynı zamanda tescilli bir halk şairidir. Çocukluğumdan beri hatırlarım; güzel şarkı sözleri, şiirler yazardı. Hatta bu şarkı sözlerini Mahsun KIRMIZIGÜL gibi dönemin ünlü sanatçılarına vs. de gönderirdi. Anımsamıyorum herhangi bir eseri (ç)alındı mı ancak ortaya çıkan her bir eseri çok çok kıymetli. Hatta o çocukluk - gençlik dönemlerimizde çok güzel karikatür tarzı çizimler de yapardı. Bu tarz çizimlere devam ediyor mu onu bilemiyorum ancak kendisinin şiirlerini [Bağlantıyı görmek için giriş yapın] adını verdiği blogundan takip edebilirsiniz. Bazı şiirlerini de kitap hâline getirdi Ömür Ağabey. İlk şiir kitabı, bloguyla aynı ismi taşıyor yani Ömrün Her Demi; ikinci şiir kitabının adı ise Candan İçre.
Ömür Ağabey kendi yazdığı şiirlerin yanısıra başka üstadların şiirlerini de seslendirmeyi severek ve oldukça iyi bir şekilde yapıyor. Bunları da Youtube kanalında yayımlıyor. Smule'de de oldukça aktif. [Bağlantıyı görmek için giriş yapın].
Ömür GÜRBÜZ'ün zaman zaman şiirlerini paylaştığı Edebiyat Defteri sitesinde yazımıza konu olan “Öz Kaldı Bende” şiiri 25.11.2023 tarihinde Günün Şiiri olarak seçilmiş. Bu vesileyle bu şiirini ben de sizin beğeninize sunuyorum.
[Bağlantıyı görmek için giriş yapın]
*Habersiz gidişinin ardından yarim.
Şaşkın şaşkın bakan göz kaldı bende.
Şu yalan dünyada, tek sendin varım.
Aşkından kavrulmuş öz kaldı bende.
Mecnun gibi gezer oldum cihanda.
Esâmem okunmaz artık divanda.
Su döverim dibi delik havanda.
Teli koparılmış saz kaldı bende.
Kuruyan yaprağım gayrı dalımda.
Senden tek hatıra resmin elimde.
Sabah akşam tesbih ettim dilimde.
Ağzımda pelesenk söz kaldı bende.
Sevdanla uçuşan bir deli kuştum.
Kabıma sığmadım seninle taştım
Peşinden koşarken takılıp düştüm.
Tâkatı kesilmiş diz kaldı bende.
Hisâri der; ömrü senle düşledim.
Gece gündüz sokağında kışladım.
Hasretini ilmek ilmek işledim.
Kalbimde ebedi iz kaldı bende.*
Ömür GÜRBÜZ 12.8.2023
Siz şiiri nasıl buldunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.