Memlekette artık orta direk kalmadı. Ya çok zenginler var ya da kıt kanaat geçinenler var. Çok zengin olanların dünya çok da umrunda değil gibi sanki. Kıt kanaat geçinenlerin içinde firma sahipleri vs. de var bence. Uzaktan zengin görünüp de esasında işini binbir zorlukla sürdüren belki de genel müdürüne verdiği para kadar kendisi kazanamayan adamlar da var.
Aşağıdaki fotoğrafta BoB Vale isimli bir firmanın sunduğu vale park hizmetinin fiyat tarifesini göreceksiniz. Bir valeye 2.400,00₺ verenlerle 2.400,00₺ için 2024 asgarî ücret rakamı üzerinden konuşacak olursak 1 hafta çalışmak zorunda olanlar birbirlerini nasıl anlasınlar? Gerçekten hayat çok zor.
[Bağlantıyı görmek için giriş yapın]
Alttaki ibare sizin de dikkatinizi çekti mi? KDV dâhilmiş. Allah'tan dâhil etmişler. Yoksa düşünsenize bir de %20 KDV eklendiğini, 2.880,00₺ olur da bazıları bırakamaz aracını valeye. 🙂 Ben zaten aracımı valeye bırakmaktan hep çekinirim. Fakirlik belirtisi olabilir bu belki ama nedense valeye araç bırakmayı güvenli bulmuyorum.
BoB Vale'yi de biraz araştırdım. İstanbul, Ankara ve Bodrum'da zenginlere yönelik hizmet sunan bir firma ancak Google yorumlarından anladığım kadarıyla kimse firmadan memnun değil. Neyse canım bizim valelik işimiz yok. Geçenlerde biz de kuru fasülye ve pilava 2.500,00₺ hesap ödemiştik. En azından karnımız doydu! 🙂