Yapay zekaya dedim ki:
“Dybala - Özgür Özel - GAP - Rafa Silva kelimelerinin geçtiği bir fıkra yazar mısın?”
Cevaplar aşağıda:
ChatGPT:
Bir gün, ünlü futbolcu Paulo Dybala, bir tatil için Türkiye'ye gelmiş. Türkiye'de dolaşırken, şans eseri bir siyasi mitinge denk gelmiş. Mitingde, CHP'nin milletvekili Özgür Özel, GAP projesi hakkında konuşuyormuş.
Dybala, Türkçesi pek iyi olmadığı için, Rafa Silva adında Portekizli bir futbolcu olan arkadaşını yanına çağırmış ve ne konuşulduğunu sormuş.
Rafa Silva, Dybala'ya dönerek demiş ki, “Biliyor musun, GAP projesi Türkiye'nin en büyük projelerinden biri. Belki de burada bir çiftlik alıp futbolculuğu bırakıp tarıma atılmalıyız!”
Dybala, “Ne tarımı Rafa, ben futboldan daha çok kazanmam gerektiğini düşünüyordum, ama Özgür Özel'in konuşmalarından sonra fikrim değişti. GAP'ta tarım yaparsak belki daha fazla kazanırız!” demiş ve ikisi de kahkahalara boğulmuş.
GAP projesi sayesinde belki de dünya çapında futbolcuların bile ilgisini çeken bir yatırım yapacaklardı!
Claude Sonnet:
Özgür Özel, bir gün GAP projesini incelemek için Güneydoğu'ya gitti. Orada, yerel bir kahvede otururken futbol sohbeti yapan iki adamı duydu.
Birinci adam: “Abi, bizim takım Dybala'yı transfer etse şampiyon oluruz.”
İkinci adam: “Yok ya, bence Rafa Silva daha iyi olur.”
Özgür Özel dayanamayıp lafa karıştı: “Arkadaşlar, neden Türk oyunculardan bahsetmiyorsunuz?”
Adamlar şaşkınlıkla Özgür Özel'e baktılar. Birinci adam cevap verdi:
“Valla beyefendi, biz burada FIFA oyununu konuşuyoruz. Yoksa sahada top bile görmüş değiliz!”
Bu cevap karşısında Özgür Özel gülümsedi ve kendi kendine, “Galiba GAP projesinden önce bir futbol sahası projesi yapmamız gerekiyor,” diye düşündü.
CoPilot:
[Bağlantıyı görmek için giriş yapın]
Paulo Dybala, Özgür Özel ve Rafa Silva bir GAP turuna katıldılar. Rehber, “Bu bölgeye özgü bir bitki var, adı ‘Futbolçiçeği’!” dedi. “Bu bitkiyi bulanın dileği gerçek olurmuş.” Paulo hemen eğilip bir futbolçiçeği koparıp dilek diledi. Özgür, “Ben de deneyeyim!” dedi ve o da bir tane koparıp dilek tuttu. Rafa Silva ise düşünüyordu. Sonunda, “Benim dileğim, bu bitkiyi daha fazla koparmamızı engellemesi!” dedi. Rehber şaşkın bir şekilde sordu, “Ama neden?” Rafa gülerek cevapladı, “Çünkü bu bitkiyi koparırsak, transfer piyasası karışır!” 😄🌼
Yapay zekanın fıkra yazmadaki ustalığı beni şaşırttı. Google Gemini ben yazamam dedi, anlamadı gariban. 🙂 Peki ben bunu neden yaptırdım? Bahsekonu o dört kelime, Google aramalarda ön planda imiş bugünlerde. Şimdi ben de bu yazıyı yayımlarsam belki birileri bulup gelir forumda biraz vakit geçirir. Ne dersiniz?
Siz nasıl buldunuz fıkraları? Komik mi?