Mersin'de bugün öğleden sonra meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki deprem sırasında, şehrin merkezindeki bir kafede EURO 2024 son 16 eşleşmelerini izleyen milli futbolcumuz Samet Akaydın, büyük bir kahramanlığa imza attı.
Deprem anında panik yaşayan kafedeki müşterileri sakinleştiren Akaydın, hızlı düşünerek insanları güvenli bir şekilde tahliye etmeyi başardı. Akaydın'ın soğukkanlı davranışı sayesinde kafede bulunan 23 kişi herhangi bir yara almadan kurtuldu.
Olay sonrası açıklama yapan Akaydın, “Ben sadece görevimi yaptım. EURO 2024'te ülkemizi temsil etmek için hazırlanıyordum, ama bugün sahada değil, gerçek hayatta bir maç kazandık” dedi.
Bu olayın ardından sosyal medyada Samet Akaydın için “Deprem Kahramanı” etiketi trend oldu. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Akaydın'ın bu örnek davranışının EURO 2024'te takıma ilham vereceği belirtildi.
Uzmanlar, bu tür olaylarda panik yapmadan, Akaydın'ın gösterdiği gibi sakin ve organize bir şekilde hareket etmenin önemini vurguladı.
Not: Bu haber tamamen kurgudur ve gerçeği yansıtmamaktadır. Deprem gibi doğal afetler konusunda her zaman resmi kaynaklardan bilgi alınmalıdır.