Ramazân-ı Şerîf’in girmesi ile aslında herkes bu sorunun cevabını arıyor. COVID-19 sebebiyle sokağa çıkmak istemeyen ve hem kendilerini hem de başkalarını riske atmak istemeyen bilinçli aileler de Ramazan pidesinden mahrum kalmamak için evde pide yapmanın yollarını aramaya başladı. O ailelerden biri de biziz açıkçası. Bu konuda bir şeyler yazmak adına eşimden yardım istedim ve dün bizlere yaptığı o enfes Ramazan pidesinin tarifini istedim kendisinden. Tarif eşimden, yapması oğlumdan, yemesi ve yazması ise benden. 🙂
[Bağlantıyı görmek için giriş yapın]
Malzemeler
- Bir su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sulanmış yerinden yoğurt
- Bir paket toz maya veya yaş maya
- Bir tatlı kaşığı tuz
- Bir tatlı kaşığı şeker
- 4 - 5 su bardağı kadar un
Üzeri İçin
- Bir yumurtanın sarısı
- Bir kaşık yoğurt
- 2 - 3 kaşık sıvı yağ
- Susam
- Çörek Otu
Yapılışı
Sıvı malzemeleri derin bir kaba koyup mayayı ekliyoruz ve 10 dk kadar bekliyoruz.
Daha sonra unu kontrollü bir şekilde yumuşak kıvamlı bir hamur olana kadar yoğuruyoruz. Üzerini hava almayacak şekilde kapatıp bir saat mayalanması için bekliyoruz.
Mayalanan hamuru tezgaha alıp maya kokusunun gitmesi için biraz yoğuruyoruz daha sonra galeta unu serpilmiş fırın tepsisi üzerinde şekil verip fansız ısıtılmış fırına 180°C’de veriyoruz.
Not: Yoğurt ve süt aynı anda kullanılmayabilir ben daha lezzetli olsun diye ikisini de kullandım, evinizde hangisi varsa onu kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun…
[Bağlantıyı görmek için giriş yapın]