Metaverse kelimesi sanırım 2022'nin kelimesi olur diye düşünüyorum. Tabii pandemi, corona vs. önüne geçmezse. Metaverse için artık tam bir sanal gerçeklik evreni diyebiliriz. Her nimetin olumlu yanları olduğu gibi olumsuz yanlarına da oluyor. O yüzden biz olumlu yanları ile ilgilenmeliyiz. İyiyse beri gelsin; kötüyse öte gitsin!
[Bağlantıyı görmek için giriş yapın]
Bu konuyla ilgili Derya Hanım blogunda çok güzel bir içerik hazırlamış. Küçük bir alıntı eklemek isterim buraya:
Metaverse ile bağlantılı olarak kesinlikle birçok yeni ürün olacaktır. Henüz hakkında hiçbir fikrimiz olmayan yenilikler de olabilir. 20 yıl önce sosyal medyanın ne olduğunu veya bir akıllı telefonun neleri mümkün kıldığını kim bilebilirdi?
Merkezi olmayan bir şekilde organize edilmiş bir metaverse tüm insanlığa ait olabilir. Önümüzdeki yıllarda ve on yıllarda nelerin gelişeceğini ömrü yetenler görecek.
Şu anda hayal etmek kesinlikle zor. Ancak sadece birkaç on yıl önce sadece televizyon biliniyordu. 2022′de dünya nüfusunun büyük bir bölümünün neredeyse kesintisiz olarak ekranlara bakacağı, hatta pantolon ceplerinde bir ekran taşıyacağı da düşünülemezdi.
Ve bugün bizim için Metaverse’te bir gelecek hayal etmek de aynı derecede zor. Belki biri ya da diğeri “Hayır, bunu hiç hayal edemiyorum… Buna ne için ihtiyacımız var?” diye düşünüyor. Ben de hem merak eden hem de ürkenlerdenim. Ancak hayatta kabullendiğimiz birçok teknolojik yenilik ve gelişme gibi bunu da kabullenebiliriz. Elimizde cep telefonu yapışık halde yaşadığımız gibi, gözümüzde metaverse gözlükleri ile gezebiliriz 🙂
Acaba diyorum pandemide bize dayatılan izolasyon ve her şeyin uzaktan yapılabilmeye alıştırılması da bu planın bir parçası mıydı?
[Bağlantıyı görmek için giriş yapın]