Ben en başta yazayım da sonradan kavga etmeyelim. Dernek dediğimiz şey şu an sadece bir Facebook grubu. Ben yine boş duramadım ve çeşitli sebeplerden dolayı akamete uğrayan Fenomenolamayangiller gibi bir grup daha açtım. Evet Fenomenolamayangiller hâlâ duruyor ve 440 üye ile yoluna stabil bir şekilde devam ediyor ancak ben oranın yönetiminde değilim artık. Son birkaç yılda sosyal medya kullanımımda yaptığım düzenlemeler sonucunda çok hesaplar silip sıfırdan yeniden açtığım için çok arkadaş kaybı yaşadım. Her seferinde yeni hesaplarla karşılarına çıktığımda da “Ne yapmaya çalışıyor bu adam?” deyip beni hor görenler oluyordur diye de düşünmüyor değilim açıkçası. Neyse asıl konudan uzaklaşmak istemem ancak bundan sonra beni tüm sosyal mecralarda @rehitublog adıyla bulabilirsiniz. Burada karar kıldım tıpkı rehitu.com öncesi birçok blog açıp kapattıktan sonra rehitu.com ’da karar kılmam gibi. 🙂
Geçen yine bir aydınlanma yaşadım ve bir anda "Blog Yazanlar ve İçerik Üretenler Derneği"ni kurdum. Şu an derneğin çaycısı da saymanı da ve dahi başkanı da benim. İlk dönem için beni seçtik hep beraber. 🙂 Sonraki dönemde de aday olacağımı şimdiden duyurmak isterim.
Kısaca BLOGDER olarak isimlendirilen Blog Yazanlar ve İçerik Üretenler Derneği'ne blog yazanların yanı sıra sosyal medyalarda içerik üreten influencerlar, Youtuberlar, Instagrammerlar ve bilumum paylaşım yapmadan duramayanlar üye olabiliyor. Şu an için üyelik ücretli değil ancak ilerleyen zamanlarda dernekleşme yoluna gidilirse zamanın şartları ne gerektiriyorsa o yapılacaktır.
Dernekleşme derken ben aslında şaka yapmıyorum. Blog yazanların ve içerik üretenlerin bir araya gelebileceği bir dernek oluştursak nasıl olur acaba? Dernek açmanın, işletmenin yükümlülükleri nelerdir araştırmak lâzım tabii ki. Bu ülkede her şeye bir dernek açılmıyor mu sanki? Blogcular ve içerik üreticileri için de pekala dernek açılabilir. Baksanıza aşağıdaki ilginç dernek isimlerine:
[Bağlantıyı görmek için giriş yapın]
Aslında eskiden bir dernek açılmıştı adında blog geçen bir dernek. Adı, İnternet ve Blog Yazarları Derneği idi. Websitesi de blog.org.tr idi ancak şu an dernek aktif değil sanırım çünkü domaine ulaşılamıyor. 2009'da açılan bu derneğin başkanı Erkut ERGENÇ'e soracağım açıkçası akıbetini derneğin. Aynı tarihlerde ben de aktif blogcuydum aslında ama dernek üyeliğine geçmemiştim. Yine aynı tarihlerde kurucuları arasında tanıdığım birileri olmayan (muhtemelen Milliyet blog yazarları kendileri) Uluslararası İnternet, Blog ve Kitap Yazarları Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği de kurulmuş Mustafa MUMCU tarafından ancak onlar da şu an aktif değil İçişleri Bakanlığı'nın dernek sorgulama sayfasından baktığım kadarıyla.
Dernek açmak için 7 kişinin olması yetiyormuş. Çok bir maliyeti de yoksa 7 kişi danaya girer gibi biz bu dernek kurma işini kotarırız. Hayatımızda başka bir yol açar belki bu dernek işi. Ne dersiniz?
Eğer buraya kadar okuduysanız Blog Yazanlar ve İçerik Üretenler Derneği'mize giden yola artık yönelebilirsiniz. Aşağıdaki görsele tıklamanız yeterlidir. Katılım sorularını cevaplamayı lütfen unutmayalım aksi takdirde üyelik onayı sağlayamıyorum.
[Bağlantıyı görmek için giriş yapın]
Derneğimiz hakkındaki duygu ve düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.
Mutlu ve sağlıklı Pazarlar…