[Bağlantıyı görmek için giriş yapın]

Ucuz hatta bedava olduğu için reklamı yapılmıyor ama dut yaprağı deyip geçtiğimiz, meyvesini zevkle yediğimiz o nimet ne kadar da faydalı imiş. Sütten 25 kat daha fazla kalsiyum, ıspanaktan ise 10 kat daha fazla demir içerir. Nasıl kullanacağız derseniz onun da çözümü var. En basitinden çayını yapıp tüketebilirsiniz.

Dut Yaprağı Çayı Nasıl Demlenir?

Dut yaprağı çayının demlenmesi son derece basit ve pratiktir. Dut yaprağı çayı için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

  • 1 litre suyu kaynatın.

  • Ardından 3 veya 4 adet kurutulmuş dut yaprağını kaynar suyun içine atın.

  • Yaklaşık 2 saat ağzı kapalı bir şekilde bekletin.

  • Demlenen dut yaprağı çayını her sabah kahvaltıdan önce ya da akşam yemekten önce aç karnına tüketebilirsiniz.

Alternatif tıp dedikleri kocakarı ilaçlarına güvenin, sağlıklı kalın…

Esenlikler dilerim…

Daha önce hiç dut yaprağı çayı tükettiniz mi?

Evet
Hayır

Sarmasını da yapıyoruz biz. Aslında eskiden beri bildiğimiz bir şey değildi. Annemlerin evinde dut ağacı var. Sadece dutlarını yerdik. Sonradan netten öğrendik yapraklarının da yenebildiğini.

    Mfrd sarması da yapılıyor evet. Onu ben bile yemiş olabilirim.

    BLoGDedektifi sahalara tekrar döndün herhalde BEY. İleride yersen şimdiden afiyet olsun… 🙂

    Powered by: FreeFlarum.
    (remove this footer)